dilluns, 2 de desembre del 2013

Núvol de paraules: Wordle

Avui us parlaré de Wordle, una web senzilla que ens permet crear núvols de paraules representatius de qualsevol text o pàgina web. En un núvol de paraules, el tamany ens indica la freqüència en que apareix una paraula i per tant, la seva importància en el text que estem visualitzant (més informació a la viquipedia). Es tracta d’un recurs útil per a moltes coses: per a identificar els termes clau, per a resumir un tema visualment…
Un cop a la web de Wordle, anem a la opció de crear el nostre propi núvol de paraules. Podem triar entre copiar-enganxar un text a la caixa o bé posar l’enllaç d’una pàgina web per a que ens generi un núvol de paraules del seu contingut.

Imatge pròpia

Un cop cliquem a “Submit” es genera el núvol de paraules i tenim diverses opcions: eliminar paraules comunes en qualsevol idioma, canviar els colors, el tipus de lletra, la direcció en què apareixen les paraules.  Finalment, també el podem imprimir, guardar fent un “pantallasso” o guardar a la galeria pública de wordle des d’on podreu compartir-ne l’enllaç.
Com a exemple, aquí teniu un núvol de paraules creat a partir d’un text: “El dinar de nadal". 



Conèixer aquesta nova eina m'ha semblat molt interessat per poder il·lustrar els conceptes més rellevants d'un text d'una manera més visual. És una eina molt fàcil de fer servi i et permet què amb un cop d'ull saber de que va el tema de que parla. Per tant, podem dir que és una aplicació per transmetre idees, no emocions.
En aquest cas, ens dona informació sobre un Dinar de Nadal: qui hi havia i que han menjat.
Informació extreta de:Betes i clicks

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada