dimecres, 30 d’octubre del 2013

Web 2.0

Hola!

Heu sentit a parlar de la web 2.0?

El terme Web 2.0, va ser emprat per primera vegada el 2004 per Tim O’Reilly i Dale Dougherty, que s’associa habitualment amb les aplicacions web amb funcionalitats gratuïtes que no requereixen d’instal·lació prèvia de programari. Estan orientades a desenvolupar i compartir recursos per part dels usuaris a través d’entorns de treball intuïtius. L’usuari crea el seu propi contingut i és ell mateix qui etiqueta, comparteix,etc. La majoria d’aquestes aplicacions poden esdevenir instruments al servei de la docència i l’aprenentatge.

Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, les xarxes socials, els llocs de compartició de vídeo, els wikis i els blocs. Un lloc Web 2.0 permet als seus usuaris interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc.

Un dels millors exemples de llocs web que han nascut és Wikipèdia. El contingut de Wikipèdia és produït, editat, organitzat i traduït pels mateixos usuaris. Qualsevol persona pot aportar el seu coneixement de manera altruista, ampliant i millorant els continguts dels altres usuaris mitjançant una plataforma tecnològica (un wiki) que els permet generar i editar el contingut, interactuant amb el sistema directament.



Informació extreta de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada