dilluns, 18 de novembre del 2013

L’ensenyament i aprenentatge amb el suport de les TIC

Les noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) han evolucionat espectacularment en els darrers anys, especialment a causa de la seva capacitat d'interconnexió a través de la xarxa.

Són moltes les qualitats i prestacions que aporten les eines TIC i Internet a la didàctica i així s’implementa el seu ús en l’actualitat en molts centres educatius. Aquesta eina ajuda a millora l’aprenentatge dels alumnes. Aquesta tecnologia, disposa de múltiples aplicacions per a tauletes per treballar els diferents recursos educatius des de matemàtiques, anglès, castellà, ciències, encara que actualment de la llengua catalana no se’n troben.

En referència al col·legi Mare de Déu de la Mercè, que utilitza els ipads en els racons, crec que és un gran projecte per endinsar els alumnes en les noves tecnologies, i una manera d’aprendre diferents continguts d'una manera més dinàmica.


Per altra banda, l’ús de les pissarres interactives (PDI), és una nova manera de que tota la classe tingui la mirada en una sola pantalla. És un recurs molt útil per exemple per realitzar exercicis entre tota la classe, la correcció pública d'exercicis, la participació d’un alumne a realitzar un exercici i la recerca d'informació a Internet des de la PDI.


L’ús d’aquestes noves tecnologies crec que ajuda a millorar els aprenentatges dels alumnes sempre que des de l’escola es guiï als alumnes per el camí correcte i educar-los ajudant-los a utilitzar eficaçment les noves tecnologies. Ja que  no els serviria de res tota la informació si no se’ls ensenya a triar-la, organitzar-la, sintetitza-la...De manera que es tracta d’un recurs més perquè els alumnes puguin arribar a ser persones autònomes i sobretot que tinguin un ampli ventall de recursos als quals accedir sense cap tipus de dificultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada