dilluns, 30 de setembre del 2013

Google Drive

  • Què és google drive?

Google drive és una aplicació de Google que ofereix l’emmagatzematge d’arxius en línia, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. També permet el treball col·laboratiu en línia. Això vol dir que podem fer un treball en grup on tots els membres poden fer i desfer alhora des de diferents ordinadors. Amb Google drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents.

El que aconseguim amb el Google Drive és oblidar-nos de tenir més d'una versió del treball, perquè en la realització d'aquest es duen a terme moltes modificacions i, per tant, més d'una còpia del treball.
  •  Com fer l'exercici 
1. Entrarem a google i entrarem al compte de Gmail, un cop a dins, clicarem l'opció de drive (a dalt) i a dins a l'esquerra crear, i tot seguit escollirem el tipus de document que volem fer
(
document de text, presentacions, full de càlcul...)
La primera part d'aquest exercici serà crear i compartir un document de text.
Hem escollit el tema de "Les noves tecnologies" i hem creat un document de text. 


imatge pròpia
imatge pròpia




















Un cop creat el document, l'hem compartit amb les persones del grup clicant l'opció "Compartir": Afegirem tots els membres del grup i configurarem l'ús compartit per a que tots puguin editar el document.



Un cop editat, el publicarem al blog. Clicarem a: "Archivo" i tot seguit "Publicar en la Web" copiarem el "codi embed" i ho enganxarem a l'entrada del blog.

2. La segona part de l'exercici consisteix en crear una presentació.
Es crea i es comparteix igual que el document de text, però en comptes de crear un document, crearem una presentació.

Un cop creat, els membres del grup hem editat una presentació relacionada amb el tema que hem escollit per fer el document de text. Hem editat diverses diapositives, una portada, apartats a exposar, introducció, què són, avantatges, inconvenients, vídeo i  les conclusions.


3. Per finalitzar vam crear un formulari on-line. Vam realitzar una sèrie de preguntes segons el temes que tractàvem i per acabar ho vam enviar a tots els correus de la classe, per tal de que poguessin respondre les preguntes i es generes un full de càlcul.
Clicarem l'opció " Crear" "Full de càlcul" per a que quedin reflectides les dades del formulari que farem a continuació.
Li posem un títol i passem a crear el Formulari.  Tornarem a clicar l'opció "Crear" "Formulari"
Hem desat el formulari i el publiquem igual que els altres tipus de documents (text, presentacions, full de càlcul...)



A continuació, es mostra els resultats obtinguts al formulari.

https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0Asm98zeLTsf_dHN2V3BnV3V1VUF6TFExaTQ0OW9rcHc&single=true&gid=0&output=html

dimarts, 24 de setembre del 2013

Les webquest



  • Què són les webquest?

Una Webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, on la major part de la informació procedeix d’Internet. La webquest acostuma a fer propostes atractives i a realitzar el treball amb la col·laboració de tot el grup. A més contribueix al fet que els alumnes adquireixin competències vinculades a la societat de la informació.

El primer que cal fer per desenvolupar una webquest és el de tenir un espai a Internet. El professor/a  ha d’incloure una introducció al projecte, la tasca a desenvolupar, els recursos suggerits, l’avaluació i finalment, unes conclusions.

  • Espai edu3.cat

Edu3.cat, és un portal de ràdio i televisió per Internet, que proporciona vídeos educatius de diferents àmbits de coneixement. Avarca tot el que està relacionat amb les ciències naturals, socials, educació artística, educació física, llengua i literatura, matemàtiques, tecnologia i tutoria. 

A continuació us deixo un vídeo de edu3.cat, on es mostra un exemple d'una webquest de les constel·lacions zodiacals.
Edu3.cat


Per penjar un vídeo al blog a través de l’enllaç, hem de copiar l’embedir  del vídeo que volem penjar, i un cop fet això, anar a l’entrada del blog on enganxarem l’enllaç. Per canviar les dimensions del vídeo, hem de posar HTML i buscar les paraules height i width , hi anar provant quins dimensions s’adapten millor al nostra blog.

Vídeo extret de: edu3.cat

divendres, 20 de setembre del 2013

El bon comunicador


A la classe de COED de petit grup vam realitzar una activitat que consistia en que cadascú penses en algun personatge públic que per ell consideres que fos un bon cominicador/a.
Jo vaig escollir l’Oriol Jonqueras i el motius són:
 

- Té les idees clares (directa)
      - Parla tranquil·lament (velocitat)
      - Qualitat de veu 
      - Argumenta

Seguidament, vam posar en comú les diferents persones i els adjectius que caracteritzaven el bon camunicador/a.  Les persones que van sortir van ser:
Fransesc Mauri, Joel Joan, Matías Prats, Cales Costa, Pilar Rahola, Tomàs Molina, Carlos Sobera, Oscar Dalmau, Andreu Buenafuente, Mònica López, Pep Guardiola, Víctor Amela, Júlia Otero, Silvia Soler i Albert Espinosa.

Com a aspectes importants que podem extreure d’aquest exercici són; que per ser un bon comunicador/a, s’ha de tenir molt en compte la qualitat de la veu, els gestos, l’humor, la claredat, l’empatia i la correcció lingüística.

Gràcies a aquesta activitat hem après que en el fet de la comunicació hi ha un component subjectiu que cadascú té d’un bon comunicador.

dijous, 19 de setembre del 2013

Presentació



El meu nom és Neus Cortada i sóc estudiant del Grau d’Educació Infantil a la facultat Blanquerna.

Les meves intencions amb aquest bloc són mostrar els diferents recursos, activitats, documents, imatges, articles d’interès...  relacionats amb el món de l’educació infantil.

Finalment, espero que aquest blog us sigui una eina per resoldre qualsevol tipus de problema.


Fins la propera!